Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KAPTENEN – EKTODERM 8

SILVERFLÄTAN
Jag drömde att jag hade kall hud;
att jag var blå inombords, i själen:
att jag var sval. Men samtidigt stod
jag böjd, naken på en strand, i natten.
Mina ryggkotor syntes tydligt:
de var galaxer och stjärnor. Jag frågar:
varför stod jag naken på en strand?

KAPTENEN
För att visa ryggraden.

SILVERFLÄTAN
Varför på en strand?

KAPTENEN
För att se universum.

SILVERFLÄTAN
Varför var jag blå, och sval?

KAPTENEN
Universum brinner inte.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 426 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-01-24 21:22



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker särskilt om den första strofen i din text. Den står för sig själv. Jaa varför står vi så nakna...tänker jag.
2018-01-27

  i af apa
blänkande!
2018-01-26

    ej medlem längre
river till förnuft +
2018-01-25

    ej medlem längre
Avtäckning, att blotta, visa och se, kanske för ett ögonblick av insikt inför natthimlen.
2018-01-25

  Marita Ohlquist VIP
Återigen en text som inspirerar tanke och känsla!
2018-01-25

  Nils-Robert
För. Tankarna till ” liftarens väg till galaxerna”
2018-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper