Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kvinna!

Du kvinna. Du är lika mycket värd fast du aborterades bort för att du var av fel kön och sattes ut i skogen för att dö.

Du är lika mycket värd fast du inte fick gå i skolan, blev arvslös och måste gifta dig när du
ännu var ett barn.

Du är lika mycket värd fast du inte
får lämna hemmet eller köra bil och din röst inte väger lika starkt i rätten.

Du är lika mycket värd trots att dina kläder måste dölja din kvinnlighet, och du aldrig får trotsa eller säga nej till din man.

Ja du kvinna. Du som så ofta får dra det tyngsta lasset med mindre lön och uppmärksamhet.

Du som blir kuvad och slagen. Så många vill utnyttja dig som en vara och dra dig ner i skiten. Men du är en juvel trots att du går där på gatan och kallas värdelös och hora.

Res upp ditt huvud och räta på ryggen. Du vackra blomma som blev född in i en rutten värld!

Ni män! Ni är också födda till denna värld. Låt oss nu tillsammans göra den bättre!




Fri vers av Margo
Läst 879 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-17 08:51



Bookmark and Share


  Margo
En slogan för FI? :-) Tyvärr tycker jag dom tappat mycket efter vägen. Bland annat kvinnligheten. Ser några få som står på barrikaderna och kämpar för kvinnors rättigheter och mot orättvisor. Ser dem både åt höger och åt vänster och i mitten.
2018-01-19

  morgonstjärna VIP
låter som slogen för FI
för att få lika värde behöver vi
bygga världen för två

Varför får kvinnor lägre lön än män för samma arbete ? Går att tala i det oändliga
2018-01-18

  Ezmeralda VIP
Bra, nu måste alla få vara som de är.
Varför är det så här? Kvinnor har alltid fått slita ont.
Jag som lever i Sverige, kan bara försöka sätta mig in i hur kvinnor i andra länder har det.
Jag känner väldigt starkt för dem.
2018-01-17

  Öknens Ros VIP
människors lika värde gäller också kvinnan, men i samhället ser det inte ut så. kvinnor får kämpa dubbelt så mycket som män för att få ett erkännande.
2018-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo