Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt i kyrkan vid adventstid och fick höra sången: "Gören portarna höga och dörrarna vida ", och blev inspirerad till att skriva. Att öppna sina portar kan nog betyda många saker.


"Gören portarna höga och dörrarna vida..."

Öppna dina portar! Se de lägsta och se de högsta.
Kom så nära att du ser barnet i deras ögon.

Åt sidorna, så du ser de som står till vänster och de som står till höger.

Framåt, så du ser en bit av vägen och hur det ljusnar vid horisonten.

Neråt, så du ser det vackra lövet och myran som stretar.

Bakåt, så du ser varifrån du kom och inte glömmer att ta med det du fått.

Uppåt, så du ser att bakom bergen, stjärnorna finns något som är större.

Inåt, så du möts, hör den lilla rösten och ser vad du känner.

 Ja öppna porten så det kan bli ett möte därinne mellan dig och de andra, mellan dåtid och framtid och mellan djupet och höjden.





Fri vers av Margo
Läst 460 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-18 20:17



Bookmark and Share


  Margo
Tack för kommentarer. Öppna sitt hjärta och sinne och ändå ha kvar sin integritet. Det är det som är konsten.
2018-01-20

  Ezmeralda VIP
Tack för en bra text som ger insikt.
2018-01-20

  Margo
Larz. Du har säkert rätt i det men ibland blir det så fel när man hela tiden försöker vara så rätt.
Kram.
2018-01-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag menar vad sångens författare menade. Sången är baserad på Bibeln, Psaltaren, förmodar jag.
Uppenbarelsebokens 3:e kapitel, vers 20 talar också om detta.
2018-01-18

  Margo
Till Larz G. Vad "öppna porten" betyder för mig kan ingen annan än jag svara på.
2018-01-18

  morgonstjärna VIP
Klokt och hoppingivande
det finns hopp för alla
hitta tillbaka till sig själv
2018-01-18

  Larz Gustafsson VIP
Öppna hjärtat för Jesus. Det är vad det handlar om.
2018-01-18

  Grävling
Vad fint. Särskilt tycker jag om raden "Kom så nära att du ser barnet i deras ögon."
2018-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo