Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta svanar

Visste du att det finns svarta svanar?
Alltid ensamma glider de graciöst runt
Över silverkalla sjöar
jagandes branden i fjärran
Som de aldrig kommer hinna ifatt

De är evigt kära i sin vita maka
De ser med vemod på den vackra
med vetskapen att de aldrig kan lyfta
från den sorg som fjättrar dem
vid silvrets kyliga vågor

De lever på längtan
men solens varma strålar
svärtar bara ner deras sorg och saknad
strålarna kan aldrig nå in i deras brända,
gyllene inre som alltid famnar en känsla
av svarta svanars skepnad
Spunna av sagors sorgliga slut
där inga tårar längre förlåter
Gyllne tårar sköljer
svarta svanars sinnen till stilla sömn

Svarta svanar döljer sin sotsvarta fjäderskrud
med gyllene skratts fulla prakt




Fri vers av Hopplös själ
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-20 03:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ