Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogstrollen

Hör du den skogsvind som spelar
på de kalaste av grenar?
Ser du de skuggor som dansar till ljuden
iklädda enbart aftonskruden

Se, snart från skogens mörka skrymslen
kommer de små trollen
Ja, de tittar fram
För att till stråken sjunga sin dystra psalm

Psalmen handlar om skogens fauna
och den mot mänskor försiktigt varna
Oh, hör ni deras ostämda sång?
Den stämmer överens med naturens rubbade gång

Sedan, de små trollen, mässa om ängars flora
Som även den mot mänskan nu förlora
Där humlor i fantasin frodas
Vilket är något, som inte längre kan förmodas

Så avtar vinden, och natten blir tyst
Ensamt sitter ett troll smekandes en stens byst
Inte ett endaste sus bland stammar
Trollet mossan varsamt kammar

Sedan även han går till sitt bo
För att trött somna till ugglans "ho"
och innan trollet somnar, hinner han tänka;
Att ugglan snart kommer vara trädens änka




Bunden vers (Rim) av Terra
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-23 03:45



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
:) fint rimmat
2018-01-23

    Lars J
Så vackert målande skrivet och på rim, bravo!
2018-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Terra
Terra