Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den minnesgode känner kanske igen en del av texten: sista versen i "Nyheter friska".


nyheter

Det är i huvudsak två olika slag av nyheter, som når mig via traditionella medier.
Antingen rör det sig om dåliga nyheter - som naturkatastrofer, krig, mord och bedrägerier
eller kommer de i form av Fake News.

Man hukar sig som i en storm av spottloskor, spyor och djävulsträck.
För att alls stå ut nynnar man stillsamt på tredje versen i den egna sångbara besvärjelsetexten:

"födelsedag har farmor idag och pojken har tappat sin första tand
lillflickan kryper skrattar och jollrar
morfar kan åter gå utan käpp
solen den värmer huset åt oss
vitsippor öppnar blomkalkars bloss
vårbäckar porlar
människor vågar
älska
att leva vardagen bra"




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-24 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP