Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här skrev jag efter terrordådet på Drottninggatan. Idag i Afghanistan. En i raden av alla dåd. Frågorna är kvar.


Terrordåd. Frågor utan svar.

Återigen, en ny terrorrunda! Ska man knyta näven i fickan ännu hårdare eller blunda? Hur behåller vi oss i allt detta nyktra och sunda?

Land efter land dyker de upp som en väckelserörelse. Och bidrar till så mycket skräck och förstörelse.
Det finns visst de som inte gillar västvärldens ideologi. Ser som sin livsuppgift att bekämpa frihet och demokrati. Upplever vår livsstil kränkande, och ger sig i krig med alla oliktänkande.

Hur ska vi agera?? Ska vi öppna Europas gränser helt och inkludera? Donera och kärleksbomba lite mera? Men då kanske de som vill oss illa blir flera!
Lite mera hårda tag och mera krut? Öka varenda ställe med en till snut? Stänga gränserna och be dem dra österut? Låta nån annan ta dem och slänga ut? Inte bry oss om andra människor och där läget är akut.
Är orolig över hur detta ska kunna få ett slut?
Tror vi måste ta det på allvar, men vill ha öppenhet och frihet kvar.
Jag har bara frågor. Inga svar.

4/6 2017




Bunden vers (Rim) av Margo
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-27 19:39



Bookmark and Share


  Margo
Känner väl till om de svenska väckelserörelserna såväl som nykterhetsrörelserna och VET att så mycket positivt kom med dem.
Och...jag använder vilka ord och jämförelser jag vill.

Jag ser som en armé vakna upp i hela världen och som växer och vill ta över världen. Därav som en väckelserörelse. Även om dessa står för ondskan.

2018-01-27

  Larz Gustafsson VIP
Väckelserörelserna som "dykt upp" i Sverige har medfört frid och välsignelse.
Så terrorgrupper bör inte jämföras med dem.
2018-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo