Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oskuldens sista andetag

Du är för vacker för att vara sann
tror att jag drömmer när din blick skär rakt in i min
hela min kropp ryser

Jag såg daggen glänsa imorse
nu vet jag var din källa springer fram
med små kalla droppar av oskuld
i morgonsolens strimmor

Jag vill fylla min själ med din friska väta
törstar efter något jag ännu inte förstår

längtan spritter
lycka i ett ögonblick
ungdomens gränslösa oförstånd
vid randen av livets första förnimmelser
nuddar lätt vid vansinnets gräns

läppar väntande
på det okända sprittande mötet
lika lätt som morgondimman
nuddar de varann
Väntans uppdämda våg sköljer in

Lyssna noga
man kan förnimma
hur oskulden förstulet smiter ut
ut över ängens dansande slöjor
dess mönster evigt förtrollar
i minnets dunklaste vrå

En ny tid börjar
nu viskar inte längtan längre
nu virvlar hettan som ovan elden
flammor dansar i dess glupska sång

Livets dans tar nu
en ny svängom
i all dess elegans




Fri vers av Hopplös själ
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-30 01:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Nu viskar inte längtan" vackert !
2018-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ