Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägskäl

Under slottets mur rymmer bäcken tårar
Man kan säga att blocken gråter
Och att stenen som vrider är ansikten av barn

Det är många som lider av den tanklösa konstruktionen
Och innanför vittnar röster om kaos och desperation

Det är i en kvadratisk idevärld
Och ur ett geometriskt ofullständigt perspektiv
Som världen byggs upp utav ofullständiga ideal

Av välvilja om sin egen port
Fast utan några ändar




Fri vers av Gin83
Läst 420 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-02-01 00:47



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
jag bara hoppade in på denna, då jag gillade titeln; jag gillar även dikten; stackars oss människor fångna i kvadrater och ofullständighet; men bäcken rymmer tårar och i stenarna finns det kanske minnen kvar av barnens värld!
2020-01-12

  katastrofromantiker
Oj jag tänker lite att den här texten får mer och mer (och kanske annorlunda) innebörd för var gång jag läser den.
Eller innebörd, jag menar kanske djup...

Jag tycker speciellt mycket om första meningen.
Och stycke tre! Jag gillar paradoxer!
2018-06-05

  morgonstjärna VIP
givande och tagande är en konst
i skrivande.
fint skaldat här <3
2018-02-24

    ej medlem längre
Din text säger så mycket mer än bokstäverna skrivs, här finns djup och en stor mening. Tack för njutbar läsning.
2018-02-02

  Brave
Bra skrivet och stark text!
Jag gillar hur du förklarade så mycket i en kort text
2018-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Gin83
Gin83