Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens mänskliga empatiska dilemma

 

Solen skiner
när du ler
Men de som lider
blir nog lite sne

Men ingen vill ätas upp
därför bör vi ibland undvika medkänslans sannings-lupp
För om vår empati aldrig sjunger stopp
överhettas vårt inre förr eller senare utan off-knapp

Låt oss tillåta oss att ibland älska den egoistiska kärleken
annars blir det bara oss själva vi slutligen kommer mörda
Och hur kan vi då försvara godheten
när vi väl en gång är döda

Undvik att generalisera
ett ensidigt tankesätt gör bara att du dig själv idiot-förklarar
Däremot ska vi i mänsklighetens namn alltid försöka att kanalisera
på det som som är viktigast för alla i stundens uppenbarelse

Oftast är det inte jag eller du
men någon enstaka gång kan det vara vår livsmedicin
Att glömma dödssynderna sju
för att du och jag precis som en bil alltid kommer behöva ny bensin




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-06 03:30



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2018-02-26

  morgonstjärna VIP
kul bild faktiskt :D
och Senta säger ett sanningens ord
alla har rätt att få den hjälp som erfordras i dagens samhälle
ynkedom annars
2018-02-06

    ej medlem längre
Ingen borde vara utanför, alla har rätt att få den hjälp som erfordras för att leva ett drägligt liv.
2018-02-06

  objekt3
Self-care

Tahandomsigsjälvgrej :D
2018-02-06

  morgonstjärna VIP
sant och coolt skrivet också
vi kan ju inte bära varandras bördor bokstavligen
och vara alla till lags
då blir det bara trams
men för de kan vi vara sams :)

2018-02-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP