Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När kärlek dog i livets väntrum


Vakuum

Tystnaden var gedigen!
Livret sipprade ut ur ögonen
slocknade i en glasartad värld bortom

Tystnaden hade segrat
känslornas låga hade kvävts av tyngden
En sista slingrande rökstrimma sökte sig uppåt
tystnaden tittade stilla på
när den löstes upp i intet

Årens timmar tickade vidare
på den nikotingula urtavlan

Ingenting reste sig varje morgon
ur flyktens krampaktiga fingrar
grävde åter varje natt en grav
Känslornas vilorum
dödens ögon ännu blinda

En dag sker undret
dödens ögon vaknar
befriar från den nikotinsjuka sörjan
på årens spruckna urtavla
livets timvisare stannar

Livet själv dog innan hjärtats sista slag




Fri vers (Fri form) av Hopplös själ
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-07 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ