Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill vara en duglig människa

Jag vill vara en duglig människa

Jag vill vakna tidigt
närvara på föreläsningar
laga mat enligt kostcirkeln
och göra matlådor till en hel vecka åt gången

Jag vill duscha på morgonen
sova på nätterna
sminka mig innan jag går ut
och alltid erbjuda min sittplats till pensionärer på bussen

Jag vill borsta tänderna två gånger om dagen
bädda min säng så fort jag sovit klart
raka benen när jag vill ha kjol
och följa nyheterna, de bra och de dåliga

Jag vill komma förberedd till en tenta
prata vädret med mina klasskamrater
dricka vatten varje halvtimme
och ha rena strumpor varje dag

Jag vill vara en duglig människa
Men jag är kroniskt oduglig




Fri vers (Fri form) av Lättpåverkad
Läst 255 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-02-07 22:50



Bookmark and Share


  Stay Golden
Life of an artist ^^
2018-02-11

    ej medlem längre
Duglig poet !
2018-02-08

  S.A.I. Steve Lando VIP
det där med duglighet är överskattat, för att inte säg tradigt gällande flera aspekter

bättre då med lite skön motstridighet, mot duglighetsnormen.
2018-02-08

  Erik Gefvert
Du skriver i precis det språk jag fastnar för. Finner det oerhört bra. På den punkten är du åtminstone mer än duglig! Kan vara bra att komma ihåg
2018-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Lättpåverkad
Lättpåverkad