Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv med färg av spilld latte

 

Det här är min stad
den föder mig
den äger mig
klor i mitt kött
sprit i mina sår

den har tatuerat sitt trafiknät
i mina dagar
en poesi av gatsten och grus

rödljusens puls
en doft av petroleum
gatorna svettas
kött och metall
genom tullarnas porer

muggar med lånad värme
blir till tiggarskålar
inget är på riktigt
i ett liv bland fasader
en villkorad gemenskap
bakom portkoder och plastkort

det här är min stad




Fri vers (Fri form) av Silverstripe
Läst 333 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-02-08 17:54



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
Känner igen mig i det du skriver!
2018-03-02

  Salvation Pepper
Utmärkta observationer om staden,
med livsgivande optimism.

"i ett liv bland fasader"
Rätt på så många sätt.
2018-02-23

    Lena Söderkvist VIP
Ett tidsdokument, tänker jag spontant när jag läser dina rader. Men så slår det mig, att alienationen nog är tidlös trots allt, och den finns både innanför och utanför oss. I alla händelser går det att känna igen sig.
2018-02-13

  Maiah VIP
Fina beskrivningar kring levnadspatser faller alltid mjukt i mitt hjärta som denna med Stocholm gör
2018-02-12

    ADI Nehlin
fantastisk beskrivning av en älskad och hatad stad. Känner igen mig.
2018-02-08

    ADI Nehlin
fantastisk beskrivning av en älskad och hatad stad. Känner igen mig.
2018-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe