Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets teater



I ett mörkt rum med persienner.

Ligger någon och funderar.

Tänker på livet.

Begrundar sitt öde.

Sin framtid

och sina hågkomster.

Det är världen där ute.

Den oberäkneliga.

Oförståeliga.

Stundom vackra

Men också kompromisslösa.

Som skrämmer

Och lockar.

Där finns någon som värmer

ditt hjärta.

Och mörkar din horisont.

Där blandas en salig mix av känslor och skeenden.

Ämnade bara för dig.

Du spelar en roll i en teater vars historia ännu är okänd.

Men förutbestämd

Och utstakad.

Spela den väl!

Det är allt du har.





Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-10 08:03



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Att kunna finna ut en väg där man
uppfattar ödet som något vilket går att greppa och möjligen omforma till något
inte så skrämmande skulle vara en ynnest i slott och koja.
2018-02-16

  Larz Gustafsson VIP
"Man spelar bäst om man är sig själv. Andras roller är sämre." (Strix Q).

Strix var en gång i tiden Ugglas kompband. Hans andra album hette "Livets teater".
2018-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP