Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgät mig ej

Inte behöver de jag älskar

älska mig

 

inte behöver ljuset

möta ett annat ljus

 

för att ändå lysa

när kvällen kommer

 

 

De ord jag formulerar

om människor

 

som jag beundrar,

som jag får kraft av,

 

är många gånger

aldrig yppade högt

 

 

Det är svårt

att inte bli banal

 

när orden handlar

om kärlek

 

och orden inte följs

av handlingar

 

 

Alla får inte en ros

fast de är mylla för livet

 

alla som ger mig

ett leende, en hand,

 

får inte det goda tillbaks

som de förtjänar

 

 

Förlåt mina kära,

förlåt stumheten,

 

och försök att förstå

att jag bara är människa

 

och kan så lite

om kärlek




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-14 08:24



Bookmark and Share


  Minkki VIP
väldigt ödmjuka ord, får mig att tänka på ögonblick i mitt eget liv då jag fått perspektiv och insikter, som jag önskar jag kunde leva upp till. Ändå tror jag omgivningen förstår mer än vi själva förstått, att vi inte tror oss duga som vi är när vi är oss själva som mest genuint, att vi därför villkorar kärleken. Så många tankar texten väckte! Då måste den bokmärkas för nya läsningar...

2018-02-16

  Lena Själsöga Keijser
du är
ju kärleken personifierad
2018-02-14

  Kungskobran VIP
Fint men sorgligt
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP