Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetsmyrans sång

En myra gick på stigen
och bar på tunga barr
han stannade i gläntan
och drog fram sin gitarr

Han satte sig i gräset
vid gläntans lugna vrå
han spelade och sjöng
om vardagen den grå

Han sjöng om själva livet
med ljuvligt vacker klang
och runt honom i skogen
små ekorrungar sprang

Så kom där en manager
från något skivbolag
han satte sig på marken
och njöt i fulla drag

På några få sekunder
fick myran skivkontrakt
barren som han släpat på
blev kvar där han dem lagt

Han åkte ut på världsturné
och sjöng för fulla hus
när han stod på scenen
gick vågen som ett sus

Nu slapp han bära barr
och kånka till sin stack
nu levde han för sången
på skogen var han lack

Nu gör han det han älskar
kan spela dagen lång
han trollbinder publiken
med sin gitarr och sång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 343 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-18 09:27



Bookmark and Share


  Christin Lederman VIP
Roligt text med ett musikaliskt flöde. Gillar!

2024-02-19

  Maria Sundelin VIP
En nu variant av den kaxiga myran
2024-02-19

  Blomma-Stjärna VIP
fint om att göra det man älskar att göra och att ta sin egen vardags verklighet som utgångspunkt - tummen upp!
2024-02-18

  lodjuret/seglare VIP
Ack om en själv traktera kunde, väntar likt en rymling på vågen den sjunde, att kasta sig för klippan ut, ej väntande signal på egen tribut, trumpen kan en vara bort i stat, eller rak i ryggen som en
tennsoldat...
2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO