Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Life 8

Några serier bowling i centrum blev det någon gång också. Utomhusschack med jättepjäser vid havet på Cypern eller boule på Öland. Och det kändes högtidligt att komma dit och hälsa på. Sjunka in i soffan, spana kabel-tv-utbudet, kolla livesändningar med simning, biljard och curling, sumobrottning på VHS, eller för delen egengjorda filmer från videokameran.
Farfar föddes samma dag som alla hjärtans dag. Eller alla hjärtans dag kom att infalla på hans födelsedag. Han växte upp i Västmanland tillsammans med mor, far och flera syskon. Mig veterligen finns det inget foto av honom från tiden som barn. Jag har bilden av honom med det vita korta håret, glasögonen och den vita mustaschen.
Under skoltiden fick han höra av någon lärare att han inte kunde sjunga. Som vuxen blev han verksam inom flyget. Vid ett pass kunde det gått riktigt illa.
Han gjorde givakt och bjöd upp farmor till dans i en skogsbacke i Uppland. Det var Jularbo som spelade i socknen. Jordbrukslandskapet med gårdar och åkrar flyttade farmor i från i ung ålder. Det var inte lätt att komma till staden. Hon fick bli tuff. De bodde på många platser på kort tid. Höll i hop och var gifta i 68 år. De fick barn. Barnbarn. Barnbarnsbarn. Reste, var med i bokklubbar, skötte om trädgården, lagade mat, anordnade släktträffar, gick upp tidigt, promenerade, löste korsord, skrev brev, såg filmer, var på dop, begravningar, lyssnade, pratade. Ett universum av skeenden.
85 år senare slog vi upp sångboken på boendet han till sist kom till. Det började bli vår och Alla fåglar kommit re'n fanns i häftet.




Fri vers av DavidM VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-02-14 18:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket uppskattad historisk skildring ur livet! :)
2018-03-28

  ULJO
Fin skildring ur din historia. Tack för läsningen
2018-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
En rik och kärleksfylld berättelse om samvaron med en älskad farfar. Och fint målade bilder av hans liv.
2018-02-15

  Kungskobran VIP
Fint
2018-02-15

    ej medlem längre
Språket flyter så naturligt och i kärleksfulla bilder ser man personerna levande framför sig, en ömsint ihopsatt livets fotobok.
2018-02-15

    Peter Söderqvist
Fin och ömsint skildring av ett liv och relationer.
2018-02-14

  Janina Kaminska
Släktens historia. Du beskriver det så fantastisk bra
2018-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Underbara minnen att bära med sig i livet!
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP