Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny kärlek, nytt hopp

Du kom in i mitt liv vid en tidpunkt där jag var ganska ensam
Jag intalade mig själv att ensam är stark och jag fightade känslan
Du var ju bara någon att kramas med när kvällarna var extra kalla
Det var vad jag sa till mig själv, vad jag sa till alla.
Men på något sätt blev du så viktig för mig
När bad boy-ljuset försvann och du öppnade dig
Ingen och absolut inte jag - kunde tro att vi skulle bli så bra
Tillsammans
Självklart blev det inte en magisk resa som i sagor
Vi var olika och vi slogs konstant, jag somnade ofta med magont
Och sen kom den veckan där jag försvann och bröt vår kompromiss
Jag hade noll konsekvensanalys och fuckade upp allt som en annan sadomasochist.
Av någon oförklarlig anledning fann du det bäst att stanna kvar
Försöka förlåta mina misstag och bevara det vi har
Jag är ledsen att det tog mig så lång tid att förstå
Att jag visst vill stanna hos dig, att jag aldrig ville gå
Så nu är du och jag enade på ett sätt vi inte var förut
Och det här är första gången jag faktiskt inte ser ett slut
Jag är ledsen för att min omogenhet och självdestruktivitet har satt så många käppar i hjulet och att det var tvunget att bli din generositet och din godhet som räddade oss
Från förfall
Men jag lovar dig att hädanefter kommer jag aldrig igen känna själviskhet eller likgiltighet -
Inför oss
Och jag hoppas att en del av den smärta som funnits i ditt bröst på grund av mig kan försvinna med orden jag skriver till dig
Hör på min röst
Jag vill stanna och slåss. För dig -
Finns det ingenting jag inte längre klarar
Jag har äntligen bestämt mig.
Jag vill att vår kärlek varar.

Jag vill fortsätta dricka öl tillsammans med dig och dina vänner
Se hur de skrattar överseende, för de har aldrig känt det vi känner
Smita undan från dem och utbyta hastiga kyssar i trappuppgången
Jag vill fortfarande träffa din mamma för första gången
Jag vill dela din vardag, vara din kamrat, din stöttepelare, din soldat
Fortsätta blir grinig för att jag är hungrig och vi har ont om mat
Men skit i mat, och skit i pengar, skit i sol och om det regnar
Jag vill fortsätta vara ett med dig
Se hur du flinar idiotiskt när du betraktar mig
Vara säker på att du är lika kär som jag i dig
Vakna varje morgon och somna varje natt
Intill ditt flammande hår
Bli både trygg och obekväm för du förstår precis hur jag mår
Du känner mig rätt bra redan nu fast det var knappt 5 månader sen det blev jag och du
Låt det bli 5 månader till
Sen 5 år. Eller ännu bättre - låt tiden stå still.
Jag vet vad jag vill. Vill du?




Bunden vers (Rim) av aalicia
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-14 22:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man frestas citera en boktitel av Tove Jansson: Vad Hände Sen?
2018-06-28
  > Nästa text
< Föregående

aalicia
aalicia