Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är inte rädd för dig

Du vandrar där vid min sida,
sedan födseln,
sedan urminnes tider,
du tar bort folk,
en del av dem var mina vänner,
andra av min familj.

Jag är inte rädd för dig,
trots att du är döden,
trots att du väntar på mig,
för min tid kommer en dag,
då står du där.

Jag hör dig viska,
du vill att jag lever nu,
ty livet är kort,
jag vet det,
en del har bara existerat,
andra har levt ett liv.

Döden,
min syn på dig är ambivalent,
fast du skrämmer inte mig,
det är livet som skrämmer mig.




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 585 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-17 20:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm