Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doo wop

Doo wop
Bebop
yo yo yo!

ett knivhugg
en stilettpolka
en nagel i det stratosfäriska ögat

det var så
Do wopen kom till

en svart broder gick in i mörkaste
Harlem och spände ögonen
i en av Lucianos italienare:
en sån där som ständigt inbillade sig att
Romarriket aldrig hade fallit

tjoff!
stiletten åkte fram till tonerna av Billie Holiday
och italienarens insmorda kalufs
var bara en bråkdel av sitt forna jag

skuggorna slungades ut över staden
en stad som i dag är lika artificiell som
en botoxsprutad bakdel
men då
innan Giuliani hade plockat fram sekatören på 90-talet
då fäste skuggorna på de kilometerhöga väggarna

schwooom dago
schwooom!

ett hugg
två hugg
alla svarta drogisar springer ut ur klubben
klubbar ner italienaren som en norsk säl
tenorsaxen bräker ur sig ”Freddie Freeloader”
”doo wop, motherfucker!
doo wop!"
hörs de stadiga gossarna sjunga
medan Tony, Paulie, Donnie,
Giovanni eller vad den stackars saten nu än må
ha haft som tilltalsnamn sakteligen faller ner
mot den blödande asfalten

det var så Doo wopen sägs ha
kommit till

men den officiella historien är en annan







Fri vers av henke_r
Läst 385 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-02-20 10:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text full av kontraster. Äntligen får man höra den verkliga historien bakom doo wop, bo bop-i-do. Underhållande och brådstörtat!
2018-02-20

  Goraxy 89 Orion VIP
Rama Lama Ding Dong" - Yeah (Doo Wop) Man hade faktiskt glömt hela den smöriga genren som spagettimacaroni mafiosorna sen tog mer eller mindre över"schwooom dago
schwooom!" You motherfucker - doo wop Yeah !!!
2018-02-20

  Kungskobran VIP
Helt galet, som vandligt.
2018-02-20
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r