Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stympad redan vid gryningen

Stumma ögon talar sällan
Ser du glansen i dess sorg
Visar sällan känslor
på sitt salutorg

Sköra varor står på borden
blåsta uti brand och lågor
Sedan i Styx kalla vågor
där det stelnar i dess skri

Ser du miner
hör du tecken
kanske viskar själars barndom
annars grillas röda hjärtan
skrumpna nu i Hades grepp

Kan du läsa krumelurer
som har torkat under solen
ensamt bortom känslors öken
tecknar nu små svarta runor
mot den stilla svavelröken

långsamt ruttnar stilla kroppar
när ens livslust nästan stillnar

Hör du dina lyckostunder
krasa under knän som blöder
lyckan är en trasig glasbur
med ett pris på marknadsplatsen
som du redan har betalat
flera gånger under tiden
som din saknad falnat efter striden

Ingen ser den lust och glöd
följde förr i hjärtats rytm
nu så sjunger långsamt korpen
när hans näbb dig slukar glupskt
känner du hur spetsen sliter
i ditt sista slag
i svarta natten
kanske ekar slutligt skratten
som din resa ändar
vid Styx mörka vatten




Fri vers av Hopplös själ
Läst 371 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-21 16:53



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Vet inte men inbillar mig att det har med flyt/rytm att göra.

Tack fulbergarn för din kommentar!
Tar åt mig och blir glad då jag försöker att få in en rytm samtidigt som det också ska funka i sammanhanget.

Ibland ändrar jag ordföljder och ändelser för att få ett bättre flyt.
Nu är man ju inget proffs men det hindrar inte att man försöker :)
2018-02-22

    ej medlem längre
Vad är det som gör att det ibland låter som att ett par meningar rimmar men att det inte är två rimord? Någon som vet?
2018-02-22

  Fulbergarn
snyggt flyt och även de mening som inte rimmar har en rimkänsla, på nått vis
2018-02-22

  Spik


Brister och osmickrande belysning är mina lungors luft.

Bra, bättre, bäst!
2018-02-22

  Hopplös själ
Ja,mitt sinne snurrar väl mellan det mörka och det ännu mörkare!

Försöker ibland ge mig på mer av livslust men det blir sällan med riktig tyngd!

Det mörka och sorgsna däremot är nog mer av mig.
Jag är väl ingen stor beundrare av människor heller.
Tror mig själv om att se förbi vad folk gör och säger och se vad de egentligen känner och vill.
Är jag då ofelbar,nej för satan mina brister är många och osmickrande.

Eller snarare jag tror egentligen inte på gott och ont utan att varje människa handlar efter sitt eget liv, dess upplevelser och önskningar.
2018-02-21

    ej medlem längre
Som en blandning av Dantes Inferno och Hieronymes Bosch myllrande måleri. Det är mörkt mycket mörkt...
2018-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ