Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Klokskapsvärden"



Dumheten kommer alltid
Före förståndet

Och för att begripa dumhet
Bör man ha förstånd

Svårigheten är bara att
Den enes dumhet kan
vara den andres förstånd

Att gå genom en djungel
eller ett kontorslandskap
har sina sidor


Den enes lianer bland
kojor i träden. ..

Mot

Den andres besök i
Cybervärlden. ..

En gång kommer
Klokheten att bli
dumhet


Och dumheten
att bli klok

Och det nog innan
Nord och Sydpol
växlat sidor inbördes
med varandra





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-22 07:16



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
De har förmåga att växa förbi varandra, beroende på omgivande näring!

Erika vet.

2018-02-22

  Fulbergarn
Fundersam text - Inom sinom tid blir nord syd, men undrar viket håll kompassen pekar mot då
2018-02-22

  gunnnar nylund VIP
Man behöver ej äga snille bara för
att man är galen!!
Ibland är gränsen mellan de båda
så hårfin att man tvekar om vem som
är galen å vem som är smart.
Visst, det är väl framtiden som blir
den slutliga domaren.
Bra text!
2018-02-22

  Kungskobran VIP
Tyvärr är det så att om en dumhet upprepas tillräkligt ofta så tenderar den att bli sann för många.
Klokheten är mer subtil och inte så högljudd, det är därför vi har som vi har det i vår värld på många håll.
2018-02-22

  Nils-Robert
Filosofisk text som ger eftertanke
2018-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP