Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min glädje är rå

Min glädje är rå
Råare än polisen
När de misshandlar
Den tolvåriga pojken
Av någon bra anledning
Något inte ens
Pojkens föräldrar
Får göra
Råare än kycklingbrösten
Av silikon
Med salmonella
Den är så rå
Att den gör mos
Av alla barriärer
Av alla hinder
Som ligger
I vägen för lyckan
Och inte någon
Äcklig pulvermos
Utan tvättäkta
Chokladmousse
Gjort av en fransk stjärnkock
Som är livet eller gud
Eller något liknande
Inget jag tänker tillbe
Men något jag kan tänka mig
Att bara vara vän med
Man behöver bra vänner
Här på maginotlinjen
Nämligen
Det har en bra vän sagt
Någon gång
För länge sedan
Har inte sett honom på flera år
C’est la vie
Har någon annan sagt
Ingen aning om vad det betyder
Men det låter iallafall fint
Och franska ska tydligen
Vara fett inne
Nuförtiden
Inte för att jag bryr mig
Egentligen
Jag är alldeles för
Glad
För att bekymra mig med sånt
Förresten
Har jag sagt att min glädje är rå?
Råare än rån
Den är som bäst så
Den är som sushi
Visst hade det gått att
Värma i en stekpanna
Men det tappar lite grejen då
Det tappar den
Råa
Smaken
Och det är den jag älskar
Det råa som finns under
Alla våra överdrivna
konceptualiseringars
hud
Under alla våra
Förväntningars
Kött
Under våra
Föreställningars
skelett
Den råa glädjen
Den lilla flickan känner
När hon sliter huvudet av Barbiedockan
Den råa glädjen
Den lilla pojken känner
När hans ansikte smälter ut på gatan
Och de märker att de lever
Och de märker hur dyrbart det är
Och det gör dem så jävla glada
Att det känns som att de kommer
Implodera
Förvandlas
Från skärvor
Av
Vad
De
En
Gång
Var
Till världar
De
Kommer
Bygga
Skapa
Upptäcka
Ta sig igenom
Hänföras utav
Vara.
Jag vet inte om jag sagt det
Men
Min glädje är rå.
Och jag gillar den så




Fri vers av Bakom ridån
Läst 460 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-22 23:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag gillar också att din glädje är rå. Min humor är rå.
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån