Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med Ted Kaczynski och Max Stirner


En fri mans dans

Låt vingarna bära
dina varma skratt
Medans ditt leendes armar
Omfamnar den brinnande världen
Låt ingen neka dig njutning
Gå över alla stängsel
Spotta på alla gravar och slavar

Gör vad du vill
Skriv när du känner för det
Vad du känner för
Utan någon jävla föreställning
Om att den här världen går att rädda

Låt den brinna
Låt den förgöras
Varför skulle du bry dig om människosmuggling
Och våldtäkter krig korruption
När du kan lukta på blommor
Äta frukterna och dricka safterna
På riktigt skita i
Den där skulden över vad andra har förstört
Alltså hela vår planet
Individens frihet
Otaliga barns liv
Jag har inte gjort något av detta
Och jag tänker inte låta några smutsiga as
övertyga mig om det
Jag tänker skriva ord
Ingen kommer bry sig om att läsa
För att jag skiter i
Och det är kul att låta sinnet flyga
Hedonismen är min fyr
Det ljuva livets ljumma ljusa sötma min nektar
Lidelsen min karta
Drömmen min verklighet
Lusten min eld
Och fan om jag tänker låta mitt hjärta frysa till is
Och fan om jag tänker låta bli att säga att polisen är gris
Som förtjänar att i ansiktet få en fet ful farlig fis
Mörda kungafamiljen och hela riksdagen
Utlös en djup nationell kris
Åk berg och dalbana genom livet
Stå aldrig i kö om du kan hjälpa det
Läs gamla matematikers galna ord
(Mörda alla fuck teknologin)
Sudda aldrig ett ord
För varför skulle du någonsin göra något sånt
Var lycklig där alla säger att det inte går
Skratta åt deras tårar, le
Öppna ögon, skönhet se
Och låt dig själv ständigt ske




Fri vers (Fri form) av Bakom ridån
Läst 402 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-08 02:03



Bookmark and Share


  Trollbunden
Denna dikt vill säga någonting till mig. Det är väldigt tydligt, för jag har läst den ganska många gånger nu. Budskapet är solklart. Vet bara inte hur det ska gå att tillämpa i verkliga livet, rent praktiskt. Och det har gett mig lite huvudbry. Men jag tror jag kommit på det nu. Schemat för veckan blir ett helt annan än planerat. Ibland krävs beslut som går utanför ramen om vad som anses vara korrekt. Jag har förstått det nu. Tack för din text.
2019-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån