Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De kallar mig knugen

Jag sitter på min tron - skuggan av blommande träd
Tittar ut över mitt vackra kungadöme
Min drottning som vaggas lugnt till sömns
Av sommarnattens mjuka viskningar
Träden som växer ur varje andetags kontinuerliga skeende
Jag ser min stads ständigt blinkande ljud och ljus
Skärvor av oändligheten som är vi
För alltid förtrollade av meningslöshetens mening
Jag ser lojalitet jag ser en lag som sträcker sig in i alla våra handlingar
Jag ser tankens oavbrutna krig
Jag ser murarna vi ständigt reser mellan varandra
Och jag ser den andliga revolutionens strömma floder
Sakteligen bryta ner dem med vattnets tyst trilskande tålamod
Jag ser sanningens ljusa ljuva källa skina upp
Kärlekens varma omfamnande av våra existenser som fullständiga
Jag ser gruvor långt djupare än gravarna
Under den stilla blänkande stormande blåa ytan
Som döljer osedda piratskatter
Fast såna där som faktiskt gör oss förmögna
Inte några såna där
glänsande guldmynt
Dumma diamanter
Röda rubiner
Staplar av sedlar
Eller någonting som kan besudlas av ett ägande
Utan som istället förädlas av ett finnande
Som oss själva
Varandra
Lyckan
Vägen
Frågorna
Svaren




Fri vers (Fri form) av Bakom ridån
Läst 287 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-06 10:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån