Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Killen på hörnet

Han står där på hörnet i regnet
Försöker hustla mig på en etta
Byter några varma ord
Att vira sig in i
Han är ny till gamet
Vi kallar våra liv
Så jag ger honom några råd
Kring hur han ska hustla rätt
Gatans sprickors budord
Jag säger inte till honom att sluta
För jag vet att han inte kommer lyssna
Pengarna luktar för gott
Jag lär honom ducka kulorna
Utan att säga till honom vad han är
Han är den tredje killen på det hörnet
På lika många år
Han är det där glimten i hans öga
Hungern och ungdomen
Han är Icarus
Som precis börjat flyga
Han är min bror
Inte bunden av blod eller ens vänskap
Utan av betongens taggiga stjälkar
Han är så mycket mer än vad han tror
Men han är ny i gamet
Jag lyckas hustla honom på etta extra istället
Bugar tackar, försvinner bakom ett hörn
In i min världs meningslösa bekymmer




Fri vers (Fri form) av Bakom ridån
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-09 06:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån