Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pasodoble

 

Ditt namn är tusen möjligheter
och en landsväg öppen för vind

där driver damm
torra löv
och spridda ekon av kärlek

en ensam allé
livet i hårt trä
bränt av vilja
håller kvar
i evig dans

en dagens plikt
en kvällens bikt
en nattens dikt
med smak av blod
av allt som rusar
allt som inte finner ro

får jag ta dig med
någonstans
utanför de svarta strecken




Fri vers (Fri form) av Silverstripe
Läst 347 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-02-24 13:56



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
En fin koppling till dansen som ger texten rytm och liv.
2018-03-16

  Blomma-Stjärna VIP
fin den här!

"en dagens plikt
en kvällens bikt
en nattens dikt"

"får jag ta dig med
någonstans
utanför de svarta strecken"
2018-02-24

  J-M
Mycket fin dikt! Helt enkelt.
2018-02-24

  lodjuret/seglare VIP
Underbart är att dansa, ta vara på stunden och chansa, yr i känsla och ett då nu, som för ett par de möjliga tu, som att stickas en smula med lans A.
2018-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe