Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens förståelse

 


 


Ju närmare oss välfärdskrisen kommer


är det just vår empati som krymper


Ända tills förståelsen för allting försvinner


och det enda vi förstår är rätten att kräva mer


 


Sen skyller vi på kommunismens näste


fastän den aldrig i vårt egna land fått fotfäste


Det därför kapitalismen alltid vinner


för att den i oss alla rikligt rinner


 


Därför slår vi sönder och förstör


hittar på bortförklaringar om någon i vår närhet dör


Vi gör så för att vi alla vill ha mer


ända tills vi blir fartblinda och inte inser vad som sker


 


Plötsligt är det vår tur


att stå där bredvid ruinens mur


Då förstår du


men då är det försent vi är redan skyldiga till dödssynderna sju


 


 


 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-25 17:21



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
självklar och inlevelsefull
kapitalismens tidevarv

2018-02-25

  Larz Gustafsson VIP
De sju dödssynderna är en katolsk myt.
Det finns bara en synd för vilken man inte kan få förlåtelse - d v s en dödssynd - och det är hädelse mot den Helige Ande.
2018-02-25
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP