Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Politiskt skitsnack är inget för mig

 

Ser du ingenting
då upplever du allting
För idag är det svårt att se
i alla fall vad jag kan se
Att det finns någon som hjälper
de som av sjukdom stjälper

Hatet mot Palme lever
som en svensk feber
Svenskar hatar kommunism
men många försvarar nazism
Har Sverige levt med kommunism
har kommunismen här kunnat attackera kapitalism

Jag pissar på all politik
den bär ändå inte på någon större etik
Habegärets normer
lever i alla dessa former
För mig är och förblir
det viktigt att lyfta på sitt visir

Se de som lider i din närhet
inse att kriminalitet skapas av påtvingad olaglighet
Det behövdes inte här förr
men nu står den här utanför din dörr
Därför behövs skatt
inte en Malta-tratt

När vi förstår att en svart stulen krona
är försumbar som en samhällets törnekrona
Men att miljoner som far till andra länder
slår hål på våra välfärds bräder
Om vi använder våra megafoner
inser att utförsäkrade behöver mer än noll kronor

Då slår vi in en kil
på kapitalismens smil
Men vem av dem törs
som fortfarande äger en börs
Svaret ekar inte, för ingen skriker
ny svensk demokrati sviker




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 527 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-26 11:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2018-02-27

  morgonstjärna VIP
varje röst behövs för få folk att kommunicera och agera
mot vad de bakbundna
får utstå ren kalibalik
kapitalet kan ju gå över lik!

Viktigt med yttrandefriheten
demokratisk rättighet!

2018-02-26

    ej medlem längre
När ingen vågar protestera mot orättvisorna, då är vi illa ute. Yttrandefriheten är på väg att dras in.
2018-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Själv tar jag totalt avstånd från alla politiska ideologier och partier. Jag har vägrat att rösta sedan nittiotalet och det kommer jag att fortsätta med.
Röstkortet river jag alltid offentligt, utanför någon valstuga.
Permanent opposition.
Och NEJ, jag tänker INTE ändra inställning.
2018-02-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP