Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nuon, Tjuv-Nässén, Oil Lundin, Bofors "svarta" indien-affärer, Transport, Östling, Malta, Panama och vad hittar vi om vi vänder på alla blad ?


Modern svensk politik

 


Dödens tentakler


trevar efter möjligheter


Som bläckfisken


mörkar de risken


De leker med nöden


för att finna värden i döden


 


De skriker om rättvisa


men skapar orättvisa


Plöjer egoistiskt ner allt de kan


säger sen: Allt är fint som fan


Sverige dog 1986


allt annat är valfläsk


 


Då levde ännu välfärden


innan den åkte iväg på släden


I paketerade julklappar


som Rut och Rot fick övre medelklassen godis-nappar


Tillräckligt för att blunda för återuppståndelsen av den fornstora fattigdomen


där de rikaste föds med utförsäkringar som skapar den ena efter den andra sjukdomen




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-28 21:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Verkligheten mörkas med pressens och medias hjälp. Lögnerna frodas medan förfallet blir alltmera uppenbart!
2018-03-01

  morgonstjärna VIP
skapar den ena efter den andra sjukdomen ...välfärdssjukdomar finns många som di fattiga inte har råd me
de får för de mesta äta med teske

Bra reflektion <3 :)

2018-02-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP