Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt skrev jag under 1970-talet - Den har varit publicerad i flera olika sammanhang genom åren - Bland annat även förärad en plats som väggdekoration i en av vår huvudstads offentliga centralfastigheter...


Snöflinga

*** 

Snöflinga ... 
Du faller så mjukt och tyst ...
Din sakta vita flykt mot marken
lugnar mina dystra tankar ...
Får mig att glömma
den höstvind som nyss flytt ... 

*
Du kommer med kyla, snöflinga ... 
Men din närhet skänker 
både värme 
och 
en känsla av trygghet ...
Du gömmer 
det höstvinden blottat 
bakom all den grönska 
sommaren skänkt ... 


Snöflinga, 
du faller så tyst 
att man inte märker 
din existens ... 
Snöflinga, 
ditt mjuka fall lugnar ...
... därför att du faller så tyst ... 

***** 

©Peter Stjerngrim

 

 

 

 

_________________________
Publicerad tidigare här i april 2005




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-02 13:27



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Snölandskap är rofyllda.
Fint skildrat
2018-03-02

  Lena K Nilsson VIP
Fint!
2018-03-02

    ej medlem längre
Proffsigt skrivet!
2018-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP