Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skönt att bara få skriva ut..


Samhällsnormer

Dessa samhällsnormer
är fan inget att ha
folk finns ju i alla blandformer

Ingen vågar sticka ut
vill ej vara annorlunda
men ta dig i kragen
och gå på en shoppingrunda

Kanske får du en smäll
men va ändå rebell
och kom ut som homosexuell

alla tycker inte att det är okej
och om dem försöker ändra dej
finns det alltid pepparspray

Medier tjänar på att du ej tycker du är fin
låt dig inte manipuleras så det drabbar ekonomin
även om dem säger att du inte är tillräckligt feminin

Normer sätts på hög nivå
nu är det dags att trotsa
dem har varit där sen vi var små
låt oss inte låtsa

"En tjej ska ej va längre än en kille"
berättade pojken i årskurs 5
utan att puberteten nått hans pille

Stoppa ideologi
som om det vore en fobi
så blir du tillslut felfri




Bunden vers (Rim) av Tania B
Läst 455 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-03-05 15:19



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Tankeväckande och humoristiskt!
2018-03-07

  morgonstjärna VIP
ler åt detta rimmade konstsmycke

BRA
2018-03-06

  objekt3
Brottarprinsessan och andra sagor

Ner med Highlander.
2018-03-06

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror på ett heteronormativt samhälle. Och det står jag för.
Jag har Bibeln som grund för detta.
2018-03-05

  Fulbergarn
helt ärligt
de som sägs va så förfärligt
kan ju va de som är så härligt
2018-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Tania B