Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

träder i mörkret ner

Ger dig en stig att vandra
mellan trollbundna block
knotiga ekars långa fingrar
sträcker sig fram mot svallande hår

Kantad av husmossa av mjukaste sort
oskuldsfullt strödd med vita små blomster
som gnistrar på mörkgrön himmel

Jag leder dig in till det prunkande träsk
där sländor med namn ifrån folktro
slukar så ivrigt det sköna som lever
flyger med skimrande färger så flott

Flyr ifrån mig gör ingen i vitt
jag lägger min hand
över skuldran så söt
lockar med stormhattens glödande sav
du dricker med tilltro
jag leder dig ner
till näcken som i mig
ser sin like!

Nu jag äger
din kraft utav ungdom
dricker din oskulds
sötaste nektar

Förtrollad av mörkret
i mina ögon du ser
vilsen i djupet
där ingen kan fly
lever ej längre på ljusaste plats
träder ner i mörkrets palats

Slukar dig med åtråns mörkaste hast
lett ditt sinne på villoväg av dunklaste sort





Fri vers av Hopplös själ
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-05 19:15



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Suggestion var ordet ! (gick hos en suggestionsterapist en tid och blev hög på hennes suggestioner)
2018-03-09

  Hopplös själ
Intressant tanke där!
Vore rätt utvecklande,tror jag,att få höra sin egen text när någon annan läser den högt!

Det förslaget plockas för att se vart man hamnar :)
2018-03-06

  Fulbergarn
instämmer med nedanstående kommentatorer, men skulle vilja höra den framförd av någon bra talare
2018-03-06

  Spik

Trollska toner spelar i mina öron och lust lurar under ytan
2018-03-05

    ej medlem längre
Denna kusligt sagolika berättelse är suggestiv och så välformulerad. Helt underbar.
2018-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ