Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spiritualitet

Du känner dig vilsen bland alla religioner,
du finner något bra i varje,
även mörka sidor,
dystert söker du efter en mening i livet.

Du behöver inte en religion,
du måste inte tro,
även i andlighet,
spiritualitet behöver inte vara bunden till en tro.

Du kan vara spirituell utan religion,
du kan finna mening i andar,
även i avsaknad,
upplysas av ditt eget jag i meditation.

Vad som är spiritualitet för dig,
du vet det faktiskt,
jag vet inte,
din spiritualitet är bara din ...

...sök inom dig för att finna din plats i världen.




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 416 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-11 18:12



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
inom var kvinna
finns en gudinna

för oss alla att dyrka
2018-04-01

  Sebastian Linsér
Insiktsfulla ord! Det finns ett medvetande bortom egot inom.

Larz har fullständigt tappad bort sig själv i sina religiösa grubblerier. Tycker det är respektlöst att moralisera andras poesi.
2018-03-14

    Sefarge VIP
Bra tänkvärt skrivet!
Gud hör bön?
:}
2018-03-11

  Larz Gustafsson VIP
Spiritualitet är ett modeuttryck.
Vad det egentligen går ut på är att du skapar din egen gud, det vill säga att du själv blir gud.
Rena flummerierna med andra ord.
Det du finner om du söker inom dig är synd, inget annat än synd.
Människan är ond, inte god.
Jesus är god. Söker man Honom av uppriktigt hjärta får man förlåtelse för sina synder.
Synden tycker inte "de spirituella" om att tala om, eftersom de lever i mörkret och trivs där.
Jesu blod renar den som tror på Honom från synden.
2018-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm