Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Abraham ...

Abraham,
du är grunden till tre religioner,
tre abrahamitiska religioner,
jag skulle ha burit ditt namn som efternamn.

Jag vet var mina rötter finns,
delvis inom judendomen,
det innebär inte att jag är judinna,
men jag bär på ditt arv trots allt.

Fast Abraham,
kräv inte att jag ska tro på G-d,
för jag känner att det är inte rätt för mig,
jag har sökt länge ...

...men finner inget annat än en tomhet.




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-11 18:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är bara de som vandrar i spåren av Abrahams tro som är Abrahams barn.
Jesus sade att Han kan väcka upp abrahamsbarn av stenar om Han vill.

De som förnekar att Jesus är Guds Son och Messias kan aldrig komma in i himmelriket.

Gud har skapat dig, men du är ändå så exklusiv att du måste finna en egen nisch?
Du har uppenbarligen sökt på fel ställen.

Ingen kräver något, men Jesus erbjuder.
Med luddighet och flummighet kommer du ingen vart.
2018-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm