Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

somliga maktansikten

Somliga maktansikten är som fullmånen - runda och babylika
andra
har iskall blåblick och flåsar vintervind när de andas
medan
ytterliga andra maktansikten trumpigt uttrycker Fake of News

Vi regeras av sorgligt fattiga andar
som med hinkåpade sitter sandlåda och gastar

självvalda
fuskvalda
folkvalda
skit samma
lika ynkliga alla




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-18 21:31



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Jaa...tyvärr, kan vi inte lita på våra folkvalda...!
"Så vem ska man tro på, tro på, jaa... "För att citera någon rad ur en Di Leva-låt.
Ja, inte på makt och pengar i alla fall... de korrumperar, oberoende av om de är till höger eller vänster på sympatiskalan!

Nej, ett penningfritt och maktfritt samhälle av typ Ubuntu, vore att föredra! Utopi...? Tjaa, men hur länge till håller detta samhälle, där några få blir feta och rika på de fattigas bekostnad? Detta skapar spänningar!

Sann och fin text!
2018-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP