Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snar yxna

Av en snara från björken och marsgäcken
kommer alltid någonting,
så faller det i lufterna med klingor.
om dagen vill stålet skära av himmelen från jorden
och lyckas med en gång...

Säg något fint som kärlek - kär
Snar till skratt och gråten som märks på olika sätt.
Gående i det hörda, liggande i det ohörda

kärt barn har många namn
porlande Linn

Skimmerljusande
tjusande luva på en tuva...grymt och skönt.
utan att någon visste om grimman runt grinet.

Sprången mot det snara och gäckande
bruset från mossen vid tjärnen Yxna.

Inte alltför harmlöst plågas det som är
vintergäckens musik på upphällning
kölden utan heroiska steg på landsvägen,
där Charlie skulle kunnat synas till.

Hon som förställer leda och träta
allt blir till ladusvala ett kvitter
i naturen och så blå i lurande skikt.




Övriga genrer av Annika Persson
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-21 19:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson