Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"to be or not to be" Das evige frage


Mellan Påskharen och Mr. Fogg


Phileas Fogg
Kom inte ut

Ur historiens
Vingslagna
Strålkastar
-sken. Hade
förvirrat sig

In i de gråa
Klassifierade
dimstråkens
Domäner


Där Dickinsson
Höll låda på sitt
briljanta maner

Och
Oliver Twist var
I närheten och
helt sonika stal
hans plånbok!
med resebiljett
till Bortre Indien
av alla ställen

Vanartiga och
onödiga Globe
-trotters bör om
möjligt omplaceras

Därför
Försvann hela
Karln gick upp i
rök. För att åter
-uppstå en Påsk
helgs morgon

Väntandes i en
övergiven busskur.

Alldeles i närheten
av dig att få kliva
in i din verklighet

med ett Påskägg
av ordfylld magi

Jag avundas dig
du Trollkarlens
lärlig allt det du
får ta emot bara

Om förståndet tillåter
dig kliva in i fantasins
fönsterruta och skrida

skyndsamt vidare utan
oro därifrån genom intet

Självt kommer själen
inte loss är fast i sitt
eget livskapital

skillnaden är endast
om boken om en själv
nånsin skall utskrivas


eller låta det gnisslande
monotona ekorrhjulet

med sin manipulative
stelbent leende Store
-bror sköta om resten?

Mellan vart fjärde val
-år om det nu har nån
betydelse?

Där Phileas Fogg rör
sig helt obehindrat
mellan tidens skeenden

Med sin osynliga resebiljett
givmilt utlämnad av själv
-aste Evigheten.






Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-26 13:06



Bookmark and Share


  objekt3
Komptetent
2018-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP