Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 1972 - Delar av denna dikt är väl rätt välkända sedan många, många år tillbaka.... Här är i alla fall originalutförandet i sin helhet ...


Den man tycker om är som en vacker blomma

Den man tycker om
är som en vacker blomma ...
Man dras ju till det
som är vackert ...
Inte bara till det som
är vackert på utsidan ...
... utan framför allt till det
som är vackert på insidan ...

Man kan tycka om någon
men ändå inte vara kär ...
Man kan vara kär i någon
men ändå inte tycka om den ...
Men man kan också vara kär
och tycka om ...

Men ingen tycker väl illa
om en vacker blomma!



©Peter Stjerngrim




_________________________
Publicerad här tidigare i maj 2005




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-03-25 18:49



Bookmark and Share


  Minkki VIP
de två sista raderna känns pratiga, jag skulle stryka dem. Är det här en text för uppläsning? Då förstår jag den som en fras vid sortin från scenen, om inte, känns den för mig överlopps
2018-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP