Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigt 1970-tal är denna lilla fundering daterad till - Minns inte riktigt exakt när jag skrev den utom att det var i mycket unga år ...


Vinter

Vinter
varför är du så kall?
Varför gömmer du den värme
vi så väl behöver?

Vinter
du är vacker att se på
Vi tycker om att leka med dig
Men när vi tar i dig
så fryser vi ...

Vinter
varför är du inte som våren?
Behöver du vara den grop
vi gräver åt oss själva?

Varför kan inte du ge oss
det hopp som våren ger?


Vår
vi möts
Fattar tycke
Blir förälskade
Den värme du skänker oss
skänker vi varandra ...

Vår
din morgondagg
är de glädjetårar
vi fäller
för att du inte är som vintern ...

Vår
lämna oss inte
Vi behöver dig ...


 
©Peter Stjerngrim

 

 

_________________________
Tidigare publicerad här i maj 2005

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-27 19:59



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Utan vinter skulle vi nog inte uppskatta våren lika mycket...jag gillar din dikt och bilden är kyligt vacker...
2018-04-02

  AKT VIP
Fin formulering och visst behöver vi våren!! Kände för att gråta i Söndags när det fallit nära en halvmeter. -Men det var bara att bita ihop, ta snöskyffeln och skotta.
2018-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP