Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trådlös trolldom

 

När vi snart går hem och njuter av vår
skänk en tanke åt en pressad yrkeskår
då krokus och snödropp precis börjat växa
vankas tuffa tider för sliten häxa

Ett stadigt grepp om huckle och kvast
i påsken ges varken ro eller rast
en bransch utan sjysst kollektivavtal
lönen är knapp och pensionen skral

Men nu är chans till en extra hacka
för en dubbelarbetande frilanstrollpacka
från hus till hus för att få kitteln full
men tji alla drömmar om silver och gull

Det är nya tider, nu gäller swish
för betalning i denna marknadsnisch
vid blåkullagrinden ges ingen nåd
om du inte har e-pass med QR-kod

Vår häxa vill inte bli digital
men annars får hon aldrig mer gå på bal
så ha förståelse, var extra snäll
om det knackar försynt på dörren ikväll




Bunden vers (Rim) av Silverstripe
Läst 318 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-29 19:48



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
srålande om trolleritider till påsk
fyndigt skrivet.
2018-04-21

  Jan Widströmer VIP
För en riktig häxa lär belöningen finnas på Blåkulla, för där bjuder Satan upp till bal och ohejdad njutning. Men här en lustifikation om våra moderniteter väl hopkommen.
2018-03-30

  Fale Bure VIP
Fyndigt om nutida häxbesök
2018-03-30

  Blomma-Stjärna VIP
ja, det är hart när omöjligt "att få sig en hacka" för häxor, troll, schamaner och andra som inte vill bli digitala men kan se vad som rör sig i skogen, i marginalen, i ögonvrån - "så ha förståelse, var extra snäll
om det knackar försynt på dörren ikväll"
2018-03-29

  Fulbergarn
det är rätt, ha ha
2018-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Du fattar tydligen inte vad en häxa är.
Man har gjort häxan till något gulligt och föga förargelseväckande, en harmlös tant.
Häxor är ONDA och redskap för Satan.

2018-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe