Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här gången kör jag 5-7-5


Fåglar - Haikusvit 28-30 mars

Vårvintermorgon
Bofink sjunger i Tanto
Min näsa är kall


Öländska dvärghöns
Tuppen gal en glad revelj
Är det för våren?


Råkan i Tanto:
Den satt tankfull på en gren
Vass näbb mot våren


Nu väntas staren
Kanske på första april
kan den lura oss?


Bland grå trut-ryggar
en svart i gänget av måsar
Silltruten är här!


Skrattmåsars mössa
är ömsom vit, ömsom brun -
skriker gör alla


Talgoxar kivas
Se hur naturen livas!
Vårdikt skall skrivas!

(Tanto: parkområde på västra Söder i Stockholm)




Bunden vers (Haiku) av Björn Nilsson VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-30 18:43



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Vårkänslan infinner sig med dina fåglar! Den här helgen gör våren entré med hela 16 grader i Göteborg!
2018-04-08

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Sju på raken och en rimmad som slutkläm - inte illa!
2018-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Havstruten härskar!
2018-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP