Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
livsöden


public service

att lyssna på radion
att bilda sig
att höra historier
om livsöden

om amerikanska författare
med besvärlig barndom
om skådespelare
med avslutat kokainberoende
om att vara gay
på stockholms innekrogar

listan kan göras lång
men de riktigt
intressanta historierna
fattas

den om snabbköpskassörskan
eller undersköterskan
i åldringsvården

eller småbrukaren
från norrlands inland
eller den bortrationaliserade sjömannen
som vet vad som händer
vid en torpedering

eller hamnarbetaren
vars fackförening
man vill förbjuda

eller socialassistenten
som gråter över sin verklighet
varje dag hon går hem från jobbet

Sverige är fullt
utav livsöden

det är dom som bygger landet
långt från Dramaten
eller operabaren




Fri vers av tom boreland
Läst 333 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-31 09:50

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Tänkvärt, ja !
2018-03-31
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland