Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

glad och lycklig

Arla tidigt en morgon som så många andra morgnar
sitter det gamla paret på verandan och tittar på
när solen dyker upp varm och god ovanför
trädkronorna och bringar de sken
En molnfri sådan underbar morgon
Och det medan vinden blåser fri, in ifrån Österlen
Så allt är som vanligt med andra ord då det plötsligt
dyker upp en stor älg på tomten med spralliga ben
Till synes allt för full för att kunna gå själv
För det är då som han faller hejdlöst över en stor gren
på ett äppelträd och blir liggandes alldeles still
Samma träd som han tycks ha käkat övermogna äpplen
ifrån på marken då älgen tydligen inte har tyckt om
en massa spill
Sedan kom polisen och låste in den i en inhängnad
i den så stora parken tills den hade sovit ruset ur sig
och kunde åter släppas fri i naturen
glad och lycklig...

Arla tidigt en morgon!

Ken Cassel
3/4-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-03 17:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel