Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den stora självförnekelsen och kålsuperiet.



Dagen har sin egen
navelsträng

Där den fått näring
innan den blev till

Och vi har vår oskuld
att bevara när någon
Trampat oss på tårna

Och vi skriver högt i
Cyberrymden, tar till
alla tjuvknep för att

Få respons och pöbels
Bifall med spott och spe

Till den som tillfälligt
Råkat misshaga oss

Ty sådan är den osynliga
lagen i samhället och på
Poetklubben för den som

Manipulerar mest med
Orden manipulerar bäst
på jorden med flest följare

Och självaste Dikten den
kan dra åt helskotta

När ord manipulatörskorna
Och ord manipulatorerna
Är i farten!

Leve Dikten med vajande
Fanor utanför allt

Förenande innanför
Människans hjärtan

Och den fastbunda
byrackan ylar

Kan du någonsin förlåta
Dig själv för att du band
Fast den till ensamhet o svält

För att den råkat trampa
ojust på just din känsliga tå

Och bara bryr dig och skriver
Om alla elaka troll som råkat
Drabba ditt eget oskyldiga Liv

När byrackan i själva verket är
en bit av vår egen oskyddade
själ. ..Dikten

Mitt i den förlåtande Vårlunden av
blommande Ramslök och blåsippor. ..












* Orden 'Dikten' kan bytas ut
mot ordet 'Musiken' när denna
Skrivelse även är tillägnad
"Lill-Babs" Barbro Svensson
@






Prosa av Sefarge VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-04 05:18



Bookmark and Share


  Silverstripe
Hurra! Kraft och vilja!
2018-04-09

  Staffan Nilsson

Mycket välsvarvad ilska.
Ja, hur vi än skriver så nog finns det alltid någon där/här som svär.

2018-04-09

  Janina Kaminska
Stark och berörande. Välformulerade tankar.
2018-04-06

  Solstrale VIP
Starkt och svårt med bittra toner om svärtans grepp... Vila i frid den som lämnat oss..
2018-04-06

  objekt3
Glada vårstormar på dig
2018-04-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
På livets bana
försöka hissa
sin fana, inte lätt
på något sätt, bara
att hoppas att
man nå´n gång
då får sin rätt!
2018-04-04

  Kungskobran VIP
Du fångar i denna dikt livets problem med diktens alla möjligheter och avslutar så elegant med,
vad spelar det för roll när vårlunden blommar .

2018-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP