Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Missöden



De finns de som säger att felen
tar ut varandra. En naiv förhoppning
för det är felfortplantningsteorin som gäller. När det gäller missöden tror
jag att det finns en liknande teori

En kväll klev jag in på bowlingbaren för att slå några klot...Mitt första kast resulterade i att jag fastnade i klotet med svällande finger i.. När jag kastade med andra armen inträffade samma malör
Krumryggad lämnade jag baren med kloten hängande i händerna.
Skratten tog aldrig slut. Därför gick jag
ut..
Vad mer kan hända tänkte jag ironiskt
när jag slirade på en hundlort och trillade omkull..När jag rest mig upp insåg jag dystert att min nästipp fastnat i en illa öppnad ölburk
En oförskämd buse flinade rått åt mig och sa "Har haft en tung kväll ser jag"

Slokörad och skamsen läste jag inte varningstriangeln vid min port och
lyckades med lekande lätthet gå in
i en nyasfalterad zon..Där blev jag stående
en stund innan jag ryckte mig loss
med fötterna i kvadratmeterstora block

Efter en skramlig färd med hissen
kom jag äntligen hem...
Under resten av natten blev jag stående på dörrmattan...
Har inga förändringar skett står jag där än




Fri vers (Prosapoesi) av Viksten
Läst 332 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-05 18:37

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
denna var riktigt rolig
att kunna skämta om sig själv är en gåva och ibland trillar vardagen över oss i kubik

blir även mer tacksamt att förstärka
rolighetsartiraljerna.

2018-05-03

  Viksten
Missöden i mängd
2018-04-17

  Solstrale VIP
Det må man säga!
2018-04-17

  Viksten
Ja, lite surrealism
Det finns dagar då missödena fortplantar sig
2018-04-05

  KattenKin VIP
Sanslös story, vilken komik! Murphys lag ^2.
2018-04-05

  alicja lappalainen VIP
JAG LIDER MED DIG...
2018-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten