Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skott

Ett litet skott
som försiktigt blickat mot solen
börjat söka näring för att växa
blev tidigt nedtryckt
stora människor med större egon
kuvad i oförstånd
omständigheterna tog sån plats
knäckt av egots kränkta känsla

Tidigt ställde det er före
bara ett enkelt löfte
om försenad näring
uttalat eller bara önskat
ta all kärlek och jag kravlar för er
ge mig bara hälften sen
släck törsten
den som inte går att släcka

Har ständigt gått törstig
försökt plåstra och läka det sköra
hittat akuta bäckar som lindrat
stöttepelare likt luftslott
växer i tron av skydd
omkullblåst av tvekande ord
det ständiga sökandet efter det
som bara två kan ge
ingenting kan ersätta

Era ord är min lag
hellre kränkt och älskad
vem vill vara ingenting?
törsten starkare
men jag får endast droppar
sådana som smakar lite surt
de sista som smakar desperation
mer fylld av skam och törst

Det lilla skottet försökte gro
orkade inte växa, bara stå still
stå pall under omständigheterna
en ständig hungrande längtan
ut på ambitiösa strapatser
vill nå fram till bekräftelsen
den bäck ni så hårt håller
har makten att ge

Men jag mötte en likasinnad
jag visste inte det då
hon var inte desperat nu
men hon hade varit
såg skottet och förstod törsten
bekräftelsen den eftersökta
skottet som vid minsta bris
drabbades av tveksamhet
och panik
orkar inte växa själv
vågar inte vara

Med igenkänningen
skapades insikten
törsten var befogad
och sorgen likaså
situation med terrorbalans
smärtan som slog var så stark
knivskarpt skar den upp kroppen
ångesten fräste i såren
tårarna slutade inte rinna
rinner än idag
mycket längtan kan samlas i ögonvrån

Från sorg till acceptans
uppmuntran och ilska
blandningen den rätta för att växa
även ett skott kan bli grönt
långsamt, tvekande men grönt
hungrande längtan
har så mycket kraft
förödande för jaget eller räddningen själv
kanske en dans
två steg bak och ett steg fram
ett steg bak och två steg fram

Jag känner någon
hon var en gång ett skott
ett tvekande törstande hungrande
-
numera är hon ett träd
rörligt och levande
löven faller och nya knoppar gror
hon är fortfarande törstig
nu har hon skapat en egen bäck.






Fri vers av filosofian
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-08 14:14



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
En fin och berörande text
2018-04-08
  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian