Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blänk av dom där fyra. Nr 6.


Mannen som bytte namn när skogen flög


det finns en farbror
han heter Larsson
han är grön och har
vidjefulla vingar

han pratar alltid
med gräsflickorna
dom är tre stycken
och har ett bibliotek

böckerna regnar i
ordmarmelad från himlen
och den första flickan
heter Lucy

blommorna höga i gult och i grönt
i tangerinträd sitter Sky
hon är den andra kan man säga
och fåglarna sjunger i vinden

farbrorn sitter på en tågperrong
mitt i natten som en dröm
stjärnorna tvättas av Diamonds
hon har översållade händer

de bor alla tre i en
taxi av tidningspapper
där gunghästarna
lagar maten

nu är han
Farbrorn Som Rör Sig
När Jorden Står Still
tre systrar vinkar i solen





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-08 17:54



Bookmark and Share


  objekt3
ett barnhem
2018-04-08

  i af apa
det var mig
en märklig samling!
2018-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm