Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snobbar mobbar och förmodligen du också

Rösterna som borde höras
dör innan de förkunnas
För sanningen svider
ingen vill riktigt bry sig om att det finns de som lider

Nån annan kan betala
för om vi använder våra egna plånböcker som skala
Är det en ondska i oss som vaknar och hutlöst ekar
tills alla andra ord bleknar

Osanningarnas egoister syns
när ögonen skyms
Av solglasögon
som vi därunder kan blunda, utan att skämmas, inför någon stackars utsatt någon

Sen blir den nya verklighetens facit
att allt är vitt
För om jag har det bra
har alla det bra

Det är det samhället vi ser
oavsett vad vi säger oss ge
Är vi nästan alla mobbare
i längtan efter att tillhöra klubben snobb-jobbare

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-09 18:47



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
dagsaktuellt med solglasögon - ett sätt att blunda.
2018-04-09

  Larz Gustafsson VIP
Den skånska versionen av "Motorsågsmassakern" heter "Pågar som sågar".

Snobbar är de som föraktfullt kallar oss andra förlorare.

2018-04-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP