Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Yngstpojken Jacke påstår att han har skrivit denna vers. Men jag vet att jag har gjort det också. I vart fall en rad är jag tvärsäker på är min - gissa vilken. OK, låt oss säga att det är en familjeangelägenhet.


Våren

Våren

Nu plockar flickor blommor och sätter dom i håren,
nu gör det ont i knopparna, precis som förr om åren,
i husen lämnar leriga små barnafötter spåren,
och katten gläds att mars är slut och slickar sig i såren.

Nu tackar tackan baggen för tillökning bland fåren,
och sticker man ut näsan, en välkänd doft då når en
från nyutslagna näpna tussilagojunioren
och framtinade exkremeneter ifrån labradoren.

Och pollen virvlar runt, och ur vart öga rinner tåren,
man hostar och man nyser, och en sanning plötsligt slår en,
att näsan som är blå och dessa röda ögon får en
att likna mest en vandrande och snorig trikoloren.

Nu jag och lärkan slår vår drill i buskarna och snåren,
och vårkänslorna prasslar så det rasslar i resåren,
så mor förmanar sönerna att vänta några år än,
och far tar hand om döttrarna och tejpar samman låren,
på skolorna så är det nästan porr i korridoren,
(men jag får ej va\' med för jag är en i lärarkåren).

Nu finns det inget svårmod, nu är vårflod och vi går en
ljuvlig tid till mötes då vi fattar livsvillkoren,
att sommar, höst och vinter liksom bara förutspår en
tid som alla längtar till, och denna tid är våren.




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 1564 gånger
Publicerad 2006-06-06 16:29



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
och vårkänslorna prasslar så det rasslar i resåren,
så mor förmanar sönerna att vänta några år än,
och far tar hand om döttrarna och tejpar samman låren,
på skolorna så är det nästan porr i korridoren,

hahah underbart hela jävla skiten, kreds till hela familjen!
2006-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin